Taśmy piekarnicze Conti Bake BE 6570

Taśmy piekarnicze Conti Bake BE 6570:

Taśma piekarnicza Conti Bake pleciona bezkońcowo lub z wplecioną spiralą poliestrową SS52

Chcielibyśmy przedstawić Państwu taśmy piekarnicze CONTI BAKE, które w momencie wprowadzenia na rynek wywołały wielkie poruszenie i stały się ogromnym przebojem. Używane w wielu urządzeniach piekarniczych m. in. w garowniach i w różnego rodzaju maszynach transportujących ciasto.

Z właściwości, które zainteresują Państwa w pierwszej kolejności możemy wymienić:

  • w pełni syntetyczną bardzo odporną tkaninę – gwarantującą długą żywotność;
  • mocny wątek z przędzą jednowłóknową zapewniający dużą stabilność poprzeczną;
  • duża stabilność taśmy zapewnia idealne przyleganie i odporność na rozciąganie;
  • łatwość w sterowaniu oraz idealne warunki ślizgowe;
  • bardzo dużą giętkość samej tkaniny, jak i połączeń zakończonych spiralą poliestrową typu SS52 pozwalających pokonać rolki nożowe o średnicy 6 mm;
  • wysoką przepuszczalność powietrza;
  • łatwość w czyszczeniu.
taśma piekarnicza Conti Bake BE 6570​ taśmy piekarnicze CTP Bake Bäckereibänder:

Najważniejsze cechy:

  • taśma poliestrowa;
  • waga standardowa 1500 g/m2;
  • grubość 2,2 mm;
  • wyprodukowane zgodnie z atestem FDA  do kontaktu z nieopakowaną żywnością;
  • wytrzymałość na rozerwanie 144 kN/cm;
  • współczynnik tarcia na stali nierdzewnej 0,15;
  • powierzchnia strony nośnej nieprzywierająca do ciasta;
  • odporność na stałą temperaturę 140 °C, chwilową do 220°C;
  • odporna na pleśń.
Conti bake be 6570 akcesoria piekarnicze Bänder für Bäckereien CTP Bake Bäckereibänder:

Zastosowania: 

  • tunele piekarnicze;
  • transportery wyposażone w rolki nożowe;
  • proces kształtowania i wyrabiania ciasta;
  • systemy przechowujące;
  • załadunek do pieców.

Taśmę piekarniczą Conti Bake można zastosować wszędzie tam, gdzie ciasto jest mokre lub suche i ma do pokonania duże odległości lub pozostaje długi czas na taśmie, a na koniec musi pokonać małą rolke nożową. Jest ona idealnym rozwiązaniem, jeżeli chodzi o szybki montaż taśmy i niski czas przestoju urządzeń. Spirala SS52 w całości wykonana jest z PE, co dodatnio wpływa na charakterystyki przewijania taśmy i wyklucza kontakt ciasta lub wypieków z metalem.

Taśma piekarnicze Conti Bake sprawdza się o wiele lepiej niż taśmy filcowe, które muszą być regularnie wymieniane ze względu na zabrudzenie, brak prostego ślizgu, rozciągnięcie czy skurczenie poprzeczne.

filc wełniany taśma filcowa akcesoria do piekarni Bänder für Bäckereien CTP Bake Bäckereibänder:

Dane techniczne:

Typ:

CONTI BAKE BE6570

Konstrukcja taśmy:  strona nośna:

 

100% poliester, wielowarstwowa, z powierzchnią przypominającą filc,

nie przywierająca do ciasta, przepuszczalność powietrza 1000 m³/h

przy 10 mmWS

strona bieżna:

100% poliester, jednowarstwowa, współczynnik tarcia 0,15 po stali

Kolor:biały
Grubość:2,2 mm
Waga:ok. 1500 g/m²
Szerokość:do 2200 mm bez dodatkowych połączeń wzdłużnych
Wytrzymałość na rozerwanie:  166 kg/cm
Wytrzymałość na rozciąganie: dla 1% rozciągnięcia 5 kg/cm szerokości
Minimalna średnica rolki:  6 mm
Odporność na temperaturę:ciągła 140ºC, chwilowa 220ºC
Właściwości chemiczne:odporna na wodę, wilgoć, oleje, tłuszcze roślinne i zwierzęce
Połączenia:wpleciona spirala poliestrowa
Czyszczenie:taśma może być czyszczona różnego rodzaju środkami chemicznymi, gorącą wodą pod wysokim ciśnieniem

Rodzaje połączeń:

Wpleciona spirala poliestrowa dostępna w różnych typach:

  • SS52 – standardowa (dla rolek od 6 mm średnicy);
  • SS52 PEEK (wytrzymała na temperaturę do 300ºC).
ss52
ss52 peek CTP Bake Bäckereibänder: